Greetings. I am Park Mi-sook,
director, and Chef of Surime in Gyeongju.
As a certified practitioner of Korean royal court cuisine (National Intangible Cultural Heritage No. 38),
I have dedicated my life to preserving and sharing the depth of Korea’s traditional culinary heritage.
Now, in Gyeongju—the thousand-year capital of the ancient kingdom of Silla—I continue my research on traditional Korean cuisine.
Silla, which lasted from 57 BCE to 935 CE,
was a sophisticated kingdom on the Korean Peninsula.
At Surime, we reinterpret Silla-era food with authenticity and cultural respect, alongside the refined dishes of the Joseon royal court.
In 2025, Surime has been selected as an official dining venue for the APEC Summit,
and we are honored to welcome guests from around the world.
We invite you to experience Korea’s depth of flavor, history, and philosophy—served together on one royal table.
안녕하십니까. 경주신라반상 수리뫼 의 박미숙입니다.
저는 국가무형문화재 제38호
조선왕조 궁중음식 기능이수자로서,
한국의 궁중요리를 세계에 알리고자 평생을 걸어왔습니다.
그리고 지금, 신라 천년의 수도 경주에서
오랫동안 전통음식을 연구하고 있습니다.
신라는 서기 57년부터 935년까지
한반도에 존재했던 고대 국가로,
수리뫼는 그 문화적 유산을 바탕으로
신라 시대의 음식 또한 진정성 있게 해석하고 있습니다.
2025년 수리뫼는 APEC 공식 식당으로 선정되어,
전 세계 손님을 맞이할 준비를 하고 있습니다.
조선의 궁중음식과 신라의 유산이 어우러진
경주신라반상 수리뫼의 밥상 위에서,
한국 음식의 깊은 맛과 철학을 경험해보시기 바랍니다.
👇Location👇
경주신라반상 수리뫼. 경주 여행을 한다면 반드시 방문해야 할 맛집이죠.^^
답글삭제감사합니다. apec 2025 를 맞아 많은 관광객분께 신라의 문화와 경주 대표 한식을 알리는 식당이 되도록 노력하겠습니다.
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